Friday, June 14

eier mit melanzani

múltkor megtetszett a padlizsán, s mivel spárgát már nem látni boltokban, így arra gondoltam, bevetem a padlizsánt a tojásrántottába. remekül sikerült, tényleg mindenkinek ajánlom. a magam egyszerű eszközeivel következőképp készült el:

hozzávalók (1fő részére)
- 1 evőkanálnyi (akár olíva)olaj
- 1 padlizsán (közepes)
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- 2 evőkanálnyi tejföl
- 2 csipet bazsalikom
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet kurkuma

készítése
ebben tényleg semmi meglepetés nincs: előre az apróra szeletelt hagymákkal, bele a forró olajba. padlizsánt vékony (2mm) szeletekre vágni, ennyi idő kb elég a hagymának, mehet mellé a szeletelt padlizsán, bele a forró olajba. ezután paradicsomot szeletelünk, szintén vékonyan (2mm), majd bele a forró olajba. jöhetnek a fűszerek is. ekkor elő a tojásokkal, elkészül a rántotta alap, közben persze a padlizsános halmazt kavargatni kell, tetőt nem érdemes használni a serpenyőn a paradicsomból és padlizsánból szivárgó folyadék miatt. közepesen erős fokozaton legalább 10-12 perc szükséges, hogy összeálljon az elegy. ha már picit sistereg, nincs lápos állaga, akkor jöhet a felvert, tejföllel dúsított tojás. innentől kezdve pedig sima rántotta, remek padlizsánízzel. könnyű étel, tehát fröccs illik mellé legfeljebb, vagy egy remek hűtött zöldtea, esetleg bodzaszörp.

No comments:

Post a Comment